TWEEDE EDITIE PROJECTWEKEN

Van 28 oktober tot en met 10 november krijgen vijf kunstenaars via platform DOLLY & Pictura/Dordrecht de mogelijkheid om twee weken lang samen te werken, nieuw impuls te zoeken en verdieping te creëren. Elke kunstenaar heeft zijn eigen werkproces met zijn eigen fascinaties en uitgangspunten. De overeenkomsten in hun werk zijn de maatschappelijke kwesties die in hun werk reflecteert.

Daniel Arthuus. (Dordrecht)

Jolande Bosch. (Schiedam)

Myriam Gras. (Tilburg)

Manuela Porceddu. (Dordrecht)

Jessica Scholtes. (Papendrecht)

Tijdens de projectweken zijn de de zalen van Pictura open voor het publiek en worden er mentors en inspirators uitgenodigd om met hen in gesprek te gaan. Naast het werkproces zullen er ook eerdere werken te zien zijn. Iedereen kan binnenlopen en komen kijken of in gesprek gaan. Een aantal mentors die al hebben toegezegd zijn Bonnie Dumanwa, Judith Spijksma, Paul van den Eerden, Jan Zobel en Susanna Inglada. 

Op zondag 3 november ben je uitgenodigd voor de artist talks waarin alle vijf de kunstenaars zich presenteren en uitleg geven over hun werk.

Op donderdag 7 november zal vindt er een educatieve workshop voor kinderen plaats met het thema identiteit.

We sluiten de projectweken af met een finissage op vrijdagavond 9 november waarnaar de tentoonstelling nog te zien is in het weekend van zaterdag 10 & zondag 11 november.